Met 25.000 euro giften leeft Luc De Vos voort in natuurgebied

© fvv

© ©Alexander Meeus

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrienden, familie en fans van Luc De Vos hebben de afgelopen twee maanden ongeveer 25.000 euro gestort om hem te herdenken met een stuk natuur in de Gentbrugse Meersen. Dat meldt Gorki op zijn website.

jva

De familie van Luc De Vos, die dag op dag twee maand geleden overleed, vroeg rouwenden om geen bloemen en kransen naar de uitvaart mee te brengen, maar een gift te doen aan Natuurpunt voor de uitbouw van de Gentbrugse meersen. Van die groenpool nam Luc De Vos kort voor zijn overlijden het peterschap op. De zanger was niet alleen begaan met de natuur rond Gent, dankzij zijn sprongen, humor en inzet, bracht hij ook het initiatief Big Jump, voor proper water, mee groot.

De oproep bracht ondertussen ongeveer 25.000 euro op. ‘We zijn aangenaam verrast door de hoogte van het bedrag, dat is een zeer belangrijke bedrage voor natuurbehoud in Gent maar belangrijker nog, voor natuur die toegankelijk wordt voor alle Gentenaars’, zegt Frank Maes (Natuurpunt Gent).

Maes zegt dat er nu geprobeerd wordt om zo snel mogelijk te onderhandelen om gronden aan te kopen. ‘Maar we willen dat geld goed besteden door aan te kopen tegen een redelijke prijs, we gaan omzichtig om met die middelen.’

Het grootste deel van de giften, bijna 19.000 euro, komt van 532 particulieren. Daarnaast schonk vzw Trefpunt, die op de dag van de uitvaart een herdenking hield, 3.640 euro. De Gentse boekhandel Walry schonk 1.750 euro, goed voor de decemberwinst van de verkoop van het boek ‘Paddenkoppenland’. Daarnaast werd ook 300 euro stoelgeld opgehaald.

Storten kan overigens nog steeds op het rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 met vermelding Luc De Vos - Gentbrugse Meersen of digitaal via natuurpunt.ikwilhelpen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen