The Jane van Sergio Herman behoort tot wereldtop

The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman, valt in de smaak bij het toonaangevende Condé Nast Traveler. Het Britse reismagazine raadt lezers aan om dit jaar zéker een tafeltje te reserveren in de omgebouwde kapel.

vwh

The Jane is een dik jaar open, heeft al een Michelinster kunnen bemachtigen en prijkt in het blad helemaal bovenaan het lijstje van te ontdekken hotspots. De redacteur bejubelt de locatie van het restaurant: een oude militaire kapel met glasramen. Daarnaast schrijft hij er ook bij dat Herman vroeger Oud Sluis in Nederland uitbaatte, maar de zaak heeft gesloten om dat hij zich daar niet meer zag evolueren. ‘Wat Nederland verloren heeft, heeft België gewonnen. De kookkunsten in het nieuwe restaurant zijn fenomenaal’, staat er zwart op wit.

De lijst wordt vervolledigd door achttien andere eetgelegenheden overal ter wereld. 2. Lyle's in Londen 3. Bistrot Paul Bert in Parijs 4. Margaux in New York 5. Roth Bar and Grill in Somerset 6. DiverXO in Madrid 7. Moon Under Water in Melbourne 8. Ratana in Milaan 9. Sushi Ichi in Tokio 10. Forest Avenue in Dublin 11. Rivea in St Tropez 12. Mini Bar in Lissabon 13. Lasai in Rio de Janeiro 14. Chez Panisse in Californië 15. Restaurant Jan in Nice 16. Maaemo in Oslo 17. The River Café in Londen 18. Simple in Tulum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer