Belgisch-Turkse activist niet langer op lijst Interpol

De Belgische-Turkse politiek activist Bahar Kimyongür heeft vrijdag aan Belga laten weten dat hij niet langer op de lijst van de internationale politieorganisatie Interpol staat. De man stond geseind wegens zijn banden met de terroristische organisatie DHKP-C.

jns

Interpol nam de beslissing al tijdens de laatste vergadering in juni. ‘Interpol heeft beslist om de strijdbijl deze keer te begraven’, zegt Bahar Kimyongür. Hij benadrukt dat heel wat organisaties, zoals de Britse ngo Fair Trials International, Amnesty International, de Internationale Federatie van de Liga voor de Mensenrechten en de Université Libre de Bruxelles (ULB), een goed woordje hebben gedaan voor hem.

Bahar Kimyongür werd al meermaals gearresteerd in het buitenland. In november van vorig jaar zat hij nog vast in Italië. Sinds februari was hij terug op vrije voeten.

Ook in België heeft Kimyongür een gerechtelijk verleden. Hij werd tot vier jaar cel veroordeeld in 2006 omdat hij deel uitmaakte van DHKP-C. Het Brusselse hof van beroep sprak de man in december 2009 vrij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen