Drie dode meisjes aangetroffen in huis: “Meest verschrikkelijke misdrijf dat we ooit zagen”

De politie van Clinton, in de Amerikaanse staat Maryland, heeft vrijdag in een huis drie dode meisjes gevonden. De agenten die de meisjes vonden hebben het over “het meest verschrikkelijke misdrijf die ze ooit zagen.”

lbo

De meisjes waren alle drie jonger dan 10 jaar. Hun lichamen werden gevonden door een volwassen familielid dat terug thuis kwam. Het familielid verwittigde daarop de politie. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post gaat het om de moeder van een van de slachtoffers. Een vierde kind, een tweejarige, was eveneens in het huis, maar bleek ongedeerd.

Vermoedelijk gaat het niet om zusjes. De politie zegt dat ze niet konden bevestigen of de meisjes familie waren en of ze elkaar kenden. Over de identiteit van de meisjes werd nog niet gecommuniceerd. Sommige familieleden van de slachtoffers moeten nog op de hoogte gebracht worden.

“Met geweld om het leven gebracht”

Hoe de meisjes om het leven zijn gekomen, is niet duidelijk, maar volgens de politie hadden de meisjes wel “trauma’s aan het lichaam”, wat erop wijst dat ze vermoedelijk met geweld om het leven werden gebracht. Het is ook niet duidelijk of iemand op de kinderen paste, wie er in het huis is geweest en hoe lang de meisjes al dood zijn.

Arrestatie van buurtbewoner

“We gaan een groots onderzoek opzetten om na te gaan wat er gebeurd is met deze kinderen en om te weten wie ze gedood heeft”, zegt Jennifer Donelan, woordvoerster van de politie van Clinton. Intussen werd wel een 24-jarige inwoner van Clinton gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de dood van de meisjes. De man, Antonio Williams, woont in dezelfde wijk als de slachtoffers.

Agenten die ter plaatse kwamen hebben het over “het meest verschrikkelijke misdrijf dat ze ooit zagen”. Ze beschrijven wat ze in de woning aantroffen als “gruwelijk”. “Het is een van de moeilijkste plaats delicten waar onze agenten ooit naartoe moesten”, zegt Donelan nog. De agenten krijgen nu psychologische bijstand.

Geweld was “specifiek”

De buurt waarin de woning staat waar de meisjes werden gevonden, is rustig. Het nieuws van de dode meisjes slaat in de rustige buurt in als een bom. Veel buurtbewoners houden hun kinderen binnen uit vrees voor het leven van hun zonen en dochters. Maar de politie wijst erop dat het geweld tegen de slachtoffers “specifiek” was en dat de rest van de buurt dus niet in gevaar is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER