CHAMPIONS LEAGUE. Mignolet ziet af tegen Real, Dortmund dolt met Galatasaray

Op de derde speeldag in de Champions League heeft Real Madrid met sprekend gemak gewonnen op het veld van Liverpool. De Koninklijke zette al voor de rust de 0-3 zege op het bord. Ook Borussia Dortmund won eenvoudig, met 0-4 bij Galatasaray. De Zenit-Belgen gingen met 2-0 onderuit bij Leverkusen en Juventus verloor voor de tweede keer op rij.

vtvn

Groep A

Olympiakos - Juventus 1-0

Atlético Madrid - Malmö 5-0

Olympiakos had op de eerste speeldag met 3-2 gewonnen van Atlético Madrid. Juventus was dus gewaarschuwd. De Oude Dame werd van bij het startsignaal weggezet. Gianluigi Buffon moest ingrijpen op pogingen van Mitroglu, Dominguez en Milevojevic. Juventus kreeg voor rust geen enkele bal tussen de palen en keek na 36 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Pajtim Kasami klopte Buffon na een knappe actie van Dominguez. In de tweede helft ging Juve op zoek naar de gelijkmaker. Onder andere Pogba en Tevez kregen de bal echter niet voorbij Roberto, waardoor voor de tweede keer op rij verloren werd.

Atlético Madrid wilde de bezoekers uit Malmö zo snel mogelijk aan de kant zetten. Het duurde echter een halfuur alvorens de Spaanse landskampioen een gaatje vond in de Zweedse defensie. Doelman Robin Olsen was echter alert bij een knal van Siqueira. Iets later raakte Antoine Griezmann de lat. Het was wachten tot vlak na rust alvorens Atlético kon scoren. Koke trapte van dichtbij de 1-0 tegen de netten, na een mooie pass van Turan. Daarna was Malmö gebroken. Via Mario Mandzukic en Griezmann stond het na een goed uur al 3-0. Daarna nam Atlético gas terug, maar Godin en Cerci maakten er nog 5-0 van.

Atlético en Olympiakos doen een gouden zaak. Beide teams leiden de groep met zes punten. Juventus zit in de problemen met amper drie punten uit drie matchen, samen met Malmö.

Groep B

Ludogorets - FC Bazel 1-0

Liverpool - Real Madrid 0-3

Bij Real Madrid mocht Iker Casillas keepen. Daarmee begon de Spanjaard aan zijn 143e CL-match, één beter dan voormalig ploegmaat Raul Blanco. Casillas is samen met Xavi recordhouder. Mignolet moest zich al vroeg omdraaien. Heerlijk lobballetje van James Rodriguez en dito afwerking van Cristiano Ronaldo. Gevolg: 0-1 Real na 23 minuten. Op het halfuur maakte Karim Benzema er met een prachtige kopbal 0-2 van. Opnieuw was onze landgenoot kansloos. Benzema zorgde wat later op corner voor de 0-3. Spijtig genoeg voor Liverpool spatte een knal van Coutinho uiteen op de paal.

Mario Balotelli mocht binnen blijven bij Liverpool na een onzichtbare eerste helft, maar wisselde wel al van shirt met Pepe. Na de rust kwam Liverpool er wat door maar Real was nog steeds de gevaarlijkste ploeg. Mignolet vermeed tot twee keer toe een tweede goal van Ronaldo en James scoorde bijna de 0-4. Ook Modric was nog gevaarlijk voor een dominant Real Madrid. Daarmee boekte Casillas zijn 85e CL-zege, goed voor een record.

In Ludogorets tegen FC Bazel ging het voor rust gelijk op. Beide teams knalden voor rust drie keer binnen het kader. Vooral Derlis Gonzalez (Bazel) en Marcelinho (Ludogorets) waren bedrijvig. De Zwitsers moesten na achttien minuten verder met tien na rood voor Geoffroy Serey Die. Dus nam Ludogorets de match na de pauze in handen. Abalo en Espinho testten de reflexen van Vaclik maar scoren lukte aanvankelijk niet voor de Bulgaren. In de extra tijd schonk Minev Ludogorets echter de verdiende zege, 1-0.

Real leidt de dans met negen op negen. Basel staat op plek twee met vier punten, voor Ludogorets met drie punten. Ook Liverpool telt drie punten uit drie matchen.

Groep C

Bayer Leverkusen - Zenit Sint-Petersburg 2-0

Monaco - Benfica 0-0

Bij Zenit stonden Axel Witsel en Nicolas Lombaerts aan de aftrap in Leverkusen. De Russen waren echter nergens en Leverkusen domineerde van bij de start. Enkel Danny kon dreigen voor Zenit, en dat was na vijf minuten. Hakan Calhanoglu kwam dicht bij de openingstreffer, maar na een uur scoorde Donati de verdiende 1-0. Een droge schuiver na een snelle counter. Niet veel later dikte Papadopoulos aan tot 2-0 voor de Duitsers. De Griek won het luchtduel van Lombaerts bij een stilstaande fase. Zenit kwam ook daarna nergens en Leverkusen voetbalde de match rustig uit. Lombaerts speelde de hele match, Witsel werd na 82 minuten vervangen.

Bij Monaco zat Yannick Ferreira Carrasco op de bank, Nabil Dirar mocht wel starten tegen Benfica. Het was lang wachten op grote kansen. Jérémy Toulalan was voor rust gevaarlijk met een harde knal, maar dat was het zowat. Na de pauze waren de Portugezen wel wakker en doelman Danijel Subasic moest alert zijn op pogingen van onder andere Gaitan en Salvio. Ondertussen viel Ferreira Carrasco in bij Monaco (62’). Monaco leek hoop te krijgen na de tweede gele kaart voor Lisandro Lopez, maar de Fransen kregen geen kans bij elkaar gevoetbald. De 0-0 was dan ook billijk.

Leverkusen staat aan kop met zes punten, gevolgd door Monaco met vijf punten. Zenit staat derde met vier punten, Benfica heeft er één.

Groep D

Anderlecht - Arsenal 1-2

Galatasaray - Dortmund 0-4

Borussia Dortmund zit in een crisis, maar daar was tegen Galatasaray weinig van te merken. Pierre-Emerick Aubameyang zette de Duitsers al na zes minuten op voorsprong in Turkije, op aangeven van Marco Reus. Aubameyang verdubbelde in de achttiende minuut de voorsprong. De Turken hadden het meeste balbezit maar Dortmund was een pak gevaarlijker. Vlak voor rust haalde Reus hard uit van buiten de zestien. De bal verdween enig mooi in doel, 0-3 en boeken toe. Na de pauze controleerde Dortmund de wedstrijd en Galatasaray kwam nergens. Ramos maakte er zelfs nog 0-4 van.

In de stand leidt Dortmund met negen op negen, voor Arsenal met zes punten. Anderlecht en Galatasaray hebben één punt.