SERIE A. Nainggolan beslissend, Napoli speelt zonder Mertens gelijk

Napoli, zonder de geschorste Dries Mertens, is zaterdagnamiddag op de 34e speeldag in de Serie A niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Udinese. Leider juventus boekte een eenvoudige zege. AS Roma heeft zich met een 0-1 zege bij Fiorentina dan weer verzekerd van de tweede plaats in de Serie A en een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League.

vml

Naast Mertens moesten de Napolitanen ook de geblesseerde Gonzalo Higuain missen. Napoli kwam na 38 minuten op voorsprong via Callejon, Fernandes scoorde in de 55e minuut de gelijkmaker. Met nog vier speeldagen voor de boeg hebben de troepen van coach Rafael Benitez 68 punten, 14 minder dan Roma en 22 minder dan Juventus, dat in eigen huis degradatiekandidaat Bologna klopte met het kleinste verschil: een goal van Pogba volstond voor de zege.

Het was Radja Nainggolan die in de 26e minuut het enige doelpunt voor AS Roma scoorde. De Rode Duivel speelde de volledige wedstrijd.Met nog vier speeldagen te gaan heeft Roma 14 punten voor op Napels, de derde in de stand. Roma heeft ook nog een (kleine) kans om kampioen te worden. Het heeft dan wel acht punten goed te maken op leider Juventus.

Lazio Rome deed dan weer een slechte zaak in de strijd om de Europa League-tickets. Lazio, met Luis Pedro Cavanda 71 minuten in de rangen, speelde in het Olimpicostadion 3-3 gelijk tegen Torino. In de stand zakt Lazio daardoor met 49 punten naar de negende plaats.

De Rossoneri zetten hun opmars in de Serie A verder. Het team van Seedorf versloeg Livorno en boekt zo de vijfde opeenvolgende overwinning. Mario Balotelli scoorde zijn veertiende seizoenstreffer voor Milan, een persoonlijk record.

Uitslagen:

Genoa - Cagliari 1-2Udinese - Napoli 1-1Parma - Inter 0-2Catania - Sampdoria 2-1Atalanta - Hellas Verona 1-2SS Lazio - Torino 2-3Milan - Livorno 3-0Chievo - Sassuolo 0-1Juventus - Bologna 1-0Fiorentina - AS Roma 0-1Bekijk hier de stand in de Serie A