© Raymond Lemmens, EPA, Koen Bauters

Zaterdag op het Pukkelpopmenu: Zware gitaren, ketelherrie en feestelijke eindspurt

Ook op deze laatste dag van Pukkelpop is het aantal bands amper bij te houden. Ziet u de bomen niet meer door het bos? Laat u leiden door onze muziekredactie!

jbou,fivr

Ze hebben er even op moeten wachten - of hard naar moeten speuren op de festivalweide - maar zaterdag is het eindelijk aan de zware gitaren om een dag lang te brullen in de Marquee. Met bakken ijzersterke punk, emo en vooral het furieuze At The Drive-In, waarvan de leden nu al op hun plechtig communicantenzieltje zweren dat ze geen spaander van het podium heel zullen laten. De ideale manier om drie dagen Pukkelpop uit uw systeem te krijgen, lijkt ons.

Nog niet wild genoeg voor u? Dan heeft u vandaag uitgebreid de keuze tussen verschillende brokken teringherrie van de bovenste plank. Ho99o9 kwamen hier twee jaar geleden de Castello al slopen met hun halsbrekende punkrap, de overstuurse cyberpunk van Death Grips zal evenveel vraagtekens als moshpits opwerpen, en Mauro Pawlowski brengt zijn Gruppo mee voor een portie ketellawijt met een vleugje absurd theater. Nog idealer om drie dagen Pukkelpop uit uw systeem te rammen, dus.

Ach, kijk: eigenlijk bent u al dat rondsloffen, door de massa dringen en rechtstaan gewoon kotsbeu en heeft u vooral nood aan bier, maten en beats. Ook dan heeft de organisatie aan u gedacht: zowel Dance Hall als Boiler Room pakken uit met absolute zwaargewichten, terwijl Flume de eer krijgt om feestelijk het licht uit te doen op het hoofdpodium. De ideaalste manier om drie dagen Pukkelpop uit uw systeem te krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer