Een klare kijk op je afvalfactuur

Midden juli ontving iedere Hammenaar een aanslagbiljet van de huisvuilbelasting van Limburg.net. Limburg.net zorgt ervoor dat het afval wordt ingezameld en verwerkt. De kosten die hieraan verbonden zijn worden gerecupereerd via de afvalbelasting.

Dirk Macquoy

De belasting wordt berekend in functie van het aantal personen die deel uitmaken van je gezin op 1 januari. De gemeente komt per gezin tussen voor een bedrag van 14 euro.

De belasting min de tussenkomst van de gemeente bedraagt:

90,59 euro voor een éénpersoonsgezin;103,09 euro voor 2-persoonsgezin;109,34 euro voor 3-persoonsgezin;115,59 euro voor 4-persoonsgezin of meer;

In ruil voor dit bedrag geniet je van heel wat diensten:

De ophaling aan huis van je huisvuil, PMD, tuin- en snoeiafval, papier en kartonJe quotum huisvuilzakkenOphaling aan huis van herbruikbare goederenDeponeren van glas en textiel in de containers op het grondgebied van HamUitbating van het recyclagepark waar recycleerbaar afval gratis kan worden afgeleverd.

Bedoeling van het systeem is om de werkelijke afvalkosten te verhalen op de afvalproducenten. Wie veel afval produceert, betaalt meer dan iemand die weinig afval te verwerken heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer