"Pitt heeft niet geantwoord op vraag tot echtscheiding Jolie"

De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft volgens Amerikaanse media de deadline voor het indienen van een officieel echtscheidingsdossier bewust laten verstrijken. De 52-jarige acteur zou in het belang van de kinderen een minnelijke schikking willen treffen.

Ondanks het verlengen van de termijn met twee dagen zou de acteur niet van plan zijn om een officieel antwoord op de vraag tot echtscheiding vanwege Angelina Jolie in te dienen.

Volgens de doorgaans zeer goed ingelichte celebritywebsites US Weekly en TMZ is Pitt bang dat een officieel antwoord een juridisch gevecht in gang zou zetten, wat op zijn beurt mogelijk schadelijk zou kunnen zijn voor de kinderen.

Nog volgens TMZ zou de acteur uit films als "Ocean's Eleven" en "Se7en" te allen prijze een rechtszaak willen vermijden. Jolie, 11 jaar jonger dan Pitt, diende op 19 september bij de rechtbank van Los Angeles een aanvraag tot echtscheiding in, wegens "onverenigbare meningsverschillen". Jolie zou het volledige hoederecht over de kinderen willen terwijl Pitt een co-ouderschapsregeling zou verkiezen.

Die meningsverschillen zouden volgens sommige media over de opvoeding van de kinderen gaan. Het Hollywoodkoppel, ook wel eens Brangelina genoemd, was 12 jaar samen waarvan twee jaar getrouwd. Het stel heeft zes kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijn.

Meest gelezen