© Patrick Hattori

Verkoop woonwijk de hofkes gaat moeizaam

Van de 97 geplande lage energiewoningen in de hofkes in de nieuwe woonwijk Papenhof in Mechelen blijft het voorlopig bij de 43 die reeds gebouwd zijn. Igemo bekijkt nu of ze de plannen voor de andere 54 woningen bijstuurt, omdat de verkoop niet zo vlot loopt als verwacht.

Sven Van Haezendonck

Voor de realisatie van de hofkes ging Igemo drie jaar geleden in zee met een tijdelijke vereniging, een samenwerking tussen het Mechelse Willemen Groep en DMI Vastgoed uit Hasselt. Het project verloopt niet zoals gehoopt, want voor de bouw van de volgende 54 woningen haken de projectontwikkelaars af. “Na de eerste fase werd hen contractueel die optie geboden. Blijkbaar is het project commercieel niet wat ze verwacht hadden”, zegt projectmanager Gert De Smedt.

En dus is Igemo op zoek naar een nieuwe projectontwikkelaar, want de volgende fase zal er sowieso komen. Al is het niet duidelijk of dat nog lukt tegen 2017, zoals aanvankelijk gepland. “We evalueren het project op dit moment. We bekijken of we het in dezelfde vorm uitvoeren”, geeft de projectmanager aan. De verkoop van de grotere woningen van 180 vierkante meter ging vlot, die van de woningen van ruim 140 vierkante meter iets minder. “De concurrentie op die markt is iets groter”, klinkt het. Momenteel staan er van de 43 woningen nog twaalf te koop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER