© Theo Derkinderen

Modernste gerechtsgebouw van het land staat in Willebroek

Het vredegerecht van Willebroek zit in een nieuw kleedje. Het wat trieste gebouw van vroeger is veranderd in een modern gerechtsgebouw met hippe kleuren en is uitgerust met de nieuwste snufjes.

Theo Derkinderen

Het gebouw van het Willebroekse vredegerecht werd in 1973 gebouwd. Sindsdien is er bitter weinig veranderd aan het gebouw en stapelden de problemen zich langzaamaan op. Zo waren er problemen ontstaan met vocht in de muren en ook de veiligheid van het personeel bleek een heikel punt te zijn.

De Regie der Gebouwen zette het licht op groen voor een grondige renovatie van het vredegerecht. “Negen maanden geleden zijn de werken aan het gebouw gestart”, zegt griffierhoofd van dienst Mike Borgonie. “Tijdens de renovatie bleef ons gerecht wel doorwerken. In bureelcontainers op de parking. De eigenlijke zittingen konden plaatsvinden in de raadzaal van het oude gemeentehuis.”

Helemaal gestript

Ondertussen is het vredegerecht van Willebroek helemaal gerenoveerd. “Eigenlijk heeft de aannemer het hele gebouw gestript. Het enige wat hier op een bepaald ogenblik nog overeind stond, was de ruwbouw. Tot zelfs de vloeren waren uitgebroken”, aldus nog Borgonie. “Het resultaat na negen maanden hard werken is indrukwekkend. Alle muren hebben een moderne kleur gekregen, er is werk gemaakt van de isolatie van muren en de ramen zijn uitgerust met veiligheidsglas. Er is een toilet voor mensen met een beperking gebouwd, we hebben een keukentje gekregen en er is ook werk gemaakt van de veiligheid.”

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER