© Joren De Weerdt

Putte heeft 20.000 euro veil voor na-Tourcriterium

Dat het na-Tourcriterium van Heist-op-den-Berg naar Putte verhuist, weten we al sinds dinsdag. Over het financiële luik hulde iedereen zich in stilzwijgen, tot nu. “We betalen 20.000 euro aan de organisatie”, bevestigt burgemeester Peter Gysbrechts aan uw krant.

Bert Provoost

Bij de persvoorstelling van dinsdag wilde niemand ingaan op de concrete cijfers achter de deal. “We willen niet de indruk geven dat er een opbod is geweest tussen Heist-op-den-Berg en Putte”, klonk het als verklaring.

Maar dat zorgde voor heel wat speculaties. De juiste cijfers worden nu alsnog bevestigd door burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld). “Door geen bedrag te noemen, lijkt het misschien dat we dat geheim willen houden en dat is absoluut niet het geval. We betalen 20.000 euro aan de organisatie, plus natuurlijk logistieke steun. Er is de voorbije dagen veel over dat bedrag gespeculeerd. Sommigen dachten dat het om een veel hoger bedrag ging. Maar dit is gewoon de prijs die een organisatie als deze waard is. Mensen zullen die dag samenkomen in ons centrum om een volksfeest te beleven. Daar doen we het voor.”

Ter vergelijking: in Heist keerde de gemeente voor ongeveer 10.000 euro aan subsidies uit, waarvan een deel via het overkoepelende Heist Bruist werd geregeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER