© ema

Arendonk Fjèst gaat retro met livemuziek uit golden sixties

Vijf cafés onder de kerktoren van Arendonk schenken zaterdag behalve bier ook gratis livemuziek uit de golden sixties. Het initiatief gaat uit van Arendonk Fjèst, een comité dat letterlijk weer “meer leven in de brouwerij” wil brengen in het dorp.

Eddy Meulemans

In september organiseerde het comité van Arendonk Fjèst samen met de lokale horecauitbaters al een groot volksfeest in de open lucht, met terrastheater op de stoep van twaalf plaatselijke cafés, tavernes en restaurants. Komende zaterdag gaat Arendonk Fjèst indoor, met liveoptredens van vijf rockabillybands in De Mèt Grand Café, De Ster, De Ville, ‘t Gebouw en Valkenhof.

In elk van de vijf cafés serveren Moonshine Reunion, Shorty Jeson and his Racketeers, The Hometown Gamblers, The Rattleshake Como en de Arendonkse band Folsom een vrolijke cocktail van eigen nummers en ronkende covers uit de golden sixties, van Ring on Fire van Johnny Cash tot Peggy Sue van Buddy Holly en Blue Moon van Elvis Presley.

“Retro is in. En dat geldt ook voor rockabilly. Het genre is echt wel razend populair vandaag”, zegt Christel Claessen van Arendonk Fjèst.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER