© JB

Boomsesteenweg wordt deels watergebonden bedrijventerrein

De gemeenteraad heeft in Willebroek-Noord het nieuwe tracé voor het aanleggen van een waterloop en een nieuwe verbindingsweg, met fietspad, tussen de Hoeikensstraat en de Boomsesteenweg goedgekeurd. Het maakt deel uit van het Brownfieldproject Willebroek-Noord.

Jan Boey

De aanleg van de weg komt er omdat een stuk van de huidige Boomsesteenweg, ongeveer vanaf de Gansdijk, weldra volgens het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) dienst doet als watergebonden industrieterrein. De strook vanaf ongeveer de Gansdijk, verder naast het kanaal tot aan de Hoeikensstraat, wordt hierdoor niet meer bruikbaar voor doorgaand verkeer. Om de ontsluiting te behouden, komt er ongeveer ter hoogte van de Gansdijk een nieuwe doorsteek tussen de Boomsesteenweg en de Hoeikensstraat.

Bovendien hebben studies eerdere uitgewezen dat de her-activatie en aanleg van de vroegere waterloop 6.03.13, parallel aan de nieuwe weg, een oplossing kan bieden om de waterhuishouding op die plek op orde te krijgen. Dat gebied staat bekend om haar water –en overstromingsproblematiek.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER