© REUTERS

Galatasaray wint eerste dubbel in vijftien jaar

De Turkse topclub Galatasaray heeft zijn seizoen met succes beëindigd. Na de landstitel pakte de club van de Nederlandse draaischijf Wesley Sneijder ook de beker. In de finale was het woensdag met 3-2 te sterk voor Bursaspor. De jongens uit Istanboel kunnen zo toch enigszins hun mager Europees seizoen vergeten, waarbij ze in de Champions League-groepsfase door Anderlecht, Arsenal en Borussia Dortmund uitgeschakeld werden.

Bursaspor eindigde in de competitie als zesde, op maar liefst twintig punten van kampioen Galatasaray, maar toch legden ze de topploeg in de finale het vuur aan de schenen. Meer nog: via een penalty van Fernandao kwam Bursa op voorsprong, maar Burak Yilmaz en zijn naamgenoot Aydin maakten al gauw 2-1. Een gelijkmaker van Sen kon Bursaspor nog doen dromen, maar op het uur besliste opnieuw Burak Yilmaz de wedstrijd: 3-2.

Voor Galatasaray is het de vijftiende bekerwinst. Ook vorig jaar mochten ze de trofee op hun palmares bijschrijven. Het is de eerste keer dat de club de dubbel pakt in vijftien jaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer