Auto rijdt in op agenten die weg willen versperren in Vorst

Een wagen met twee jongemannen aan boord is afgelopen nacht in Sint-Gillis ingereden op een politiepatrouille. Die probeerde de weg te versperren omdat de twee jongemannen al een hele tijd achtervolgd werden door een andere politiepatrouille. Bij het incident moest de politie gebruik maken van haar vuurwapens. Twee agenten raakten lichtgewond en de twee verdachten konden ingerekend worden. Dat meldt het Brusselse parket.
archieffoto

Een politiepatrouille had de wagen met de twee jongemannen rond 01.20 uur opgemerkt op de Parklaan in Sint-Gillis, toen het voertuig daar een reeks verkeersinbreuken beging. De agenten probeerden de wagen tegen te houden, maar die ging er aan hoge snelheid vandoor. Er ontspon zich een achtervolging die leidde naar de Industrielaan in Vorst, waar een andere politiepatrouille probeerde het vluchtvoertuig de weg te versperren. De bestuurder van het vluchtvoertuig reed echter op het politievoertuig in en de twee agenten die naast het voertuig stonden, zagen zich gedwongen het vuur te openen.

De vluchtwagen botste uiteindelijk toch tegen het politievoertuig, waarna de bestuurder en de passagier ingerekend konden worden. Zowel de 21-jarige bestuurder, als de 19-jarige passagier bleken al bekend bij het gerecht. Het Brusselse parket laat hen vannamiddag voorleiden bij de onderzoeksrechter en vraagt dat ze onder aanhoudingsbevel worden geplaatst voor gewapende weerspannigheid en kwaadwillige belemmering van het verkeer.

Meest gelezen