Dieven aan de haal met tientallen rioolroosters

In Roeselare en Izegem zijn onbekenden vannacht gaan lopen met tientallen rioolroosters. Dat meldt WTV-Focus en is bevestigd aan de VRT. Het gaat niet om deksels van rioolputten in het midden van de weg, maar wel om rioolroosters langs het trottoir.

"Opgepast, in Roeselare zijn vannacht 22 riooldeksels gestolen uit het wegdek. Gevaar voor fietsers en automobilisten", twittert het stadsbestuur van Roeselare. Intussen is het aantal opnieuw opgelopen. De stadsdiensten zijn nog volop aan het tellen. "De plaatsen met de gestolen riooldeksels worden op dit moment benadrukt met duidelijke signalisatie."

Het is nog niet duidelijk wie er achter de diefstal zit. De dieven moeten volgens de politie sowieso met een vrachtwagen gekomen zijn, want zo'n rioolroosters wegen vrij veel. De diefstal is ook problematisch, want het type ontvreemde rooster is niet meer verkrijgbaar in de handel. "De technische dienst zal een andere oplossing moeten zoeken", meldt politiecommissaris Rudy Cracco. In tussentijd is het voor fietsers en automobilisten vooral uitkijken geblazen.

Meest gelezen