Politie Lanaken-Maasmechelen onderzoekt mogelijke agressie door agenten

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen gaat onderzoeken of agenten van de aanpalende politie Maasland agressief zouden geweest zijn tijdens een interventie.

Dinsdagavond werd een 19-jarige jongeman in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat die een hartstilstand had gekregen. Dat zou gebeurd zijn toen de politie hem en enkele jongeren in Elen interpelleerden.

De 19-jarige man en zijn broer kampen met een aangeboren hartafwijking. De twee broers en enkele kameraden zaten in Elen aan de sporthal, waar de politie Maasland af en toe patrouilleerde. De politie ging ter plaatse wegens overlast door hangjongeren. Op een bepaald ogenblik liep de situatie uit de hand waarbij de 19-jarige man het bewustzijn verloor. De moeder van de twee jongemannen diende klacht in, waardoor nu een onderzoek loopt. Dat onderzoek wordt gedaan door de aanpalende politiezone om alle neutraliteit te bewaren.

Het parket van Limburg bevestigde dat de politie Lanaken-Maasmechelen alle betrokkenen gaat verhoren. Er zal een proces-verbaal opgesteld en aan het parket worden overgemaakt.

Meest gelezen