© EPA

© EPA

© AP

© EPA

© EPA

© AFP

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. “Brandend ivoor staat symbool voor onze vastberadenheid”

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is zaterdag gestart met de verbranding van de totale voorraad aan illegaal ivoor in het land. “De hoogte van deze stapel ivoor staat symbool voor onze vastberadenheid”, verklaarde president Uhuru Kenyatta voor hij het vuur aanstak.

svg

In totaal zullen de Keniaanse autoriteiten 105 ton illegaal ivoor verbranden, ofwel de slagtanden van ongeveer 6.700 olifanten. “Niemand mag zich inlaten met ivoorhandel, want deze zaken beteken het einde voor onze olifanten en het einde van ons natuurlijk erfgoed”, stelde president Kenyatta. De verbranding, die dagen in beslag zal nemen, volgt op het einde van een tweedaagse conferentie over de bescherming van wilde dieren in Afrika, waaraan staatsleiders en prominenten hadden deelgenomen.

De Belgische vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met het gebaar tegen de stroperij. “De verbranding van niet minder dan 105 ton ivoor is een sterk signaal voor de hele wereld. Olifanten zijn levend meer waard, “are more worth alive”, zoals de campagneslogan duidelijk stelt”, klinkt het in een persmededeling van Buitenlandse Zaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER