Parket in beroep tegen vrijlating ouders mishandelde baby

© rr

Het koppel uit Geraardsbergen dat aangehouden werd wegens het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan hun amper drie maanden oude dochtertje E., blijft voorlopig in voorhechtenis. De raadkamer besliste hen vrij te laten, maar het parket ging meteen in beroep.

pd

De raadkamer in Oudenaarde besliste gisteren om de ouders, een man van 30 jaar en een vrouw van 28 jaar, vrij te laten onder strikte voorwaarden. Het parket kon zich evenwel niet in de voorwaardelijke vrijlating vinden en tekende meteen beroep aan tegen de beslissing. Dit betekent dat binnen twee weken de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent over de verdere aanhouding van het koppel moet beslissen.

Op 27 december werd hun baby met ernstige verwondingen en in levensgevaar in het UZ Gent binnengebracht. De artsen hadden vermoeden van kindermishandeling, maar de ouders werden na verhoor weer vrijgelaten. De moeder verklaarde dat haar dochtertje een epilepsieaanval had gekregen. Maar verder onderzoek bracht wel degelijk mishandeling aan het licht. Volgens het parket zijn er aanwijzingen van een ‘shakenbabysyndroom’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen