Vlaanderen leerde haar kennen als het excentrieke jurylid in ‘Mijn Restaurant’. Wat doet Christel Cabanier vandaag in Spanje?

© pn

Negen jaar geleden leerde Vlaanderen Christel Cabanier kennen als “Mijn Restaurant”- jurylid met de kleurrijke brilmonturen. Toen al was ze bezig aan een steile carrière in het hotelwezen. Nu verblijft Cabanier (47) in het Spaanse Alicante. “Ik zie wel wat er op me afkomt.”

pom

© VTM

Het duurt wat eer we Christel Cabanier aan de lijn krijgen. Zelfs voor iemand die aan het onthaasten is, blijft ze haar eigen drukte organiseren. Zo lijkt het. Maar ze lacht dat weg. “Ik doe hier niet zo gek veel. Wat wandelen, eten gaan kopen, lezen, vrienden ontvangen. De knop staat toch wel meer op pauze dan op play.”

“Ik heb tot voor kort altijd heel hard gewerkt”, zegt Cabanier. “Mijn laatste wapenfeit was de ontwikkeling van een nieuw hotelconcept: Red, voor de Radisson-keten, vlakbij het Luxemburgplein in Brussel. Het hotel mikt op de millenials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000. Wij waren het allereerste hotel van dit type. Sindsdien zijn er al Reds opengegaan in Cape Town en Minneapolis. Maar wij waren dus eerst.”

Voor die Red-première was Christel Cabenier al een paar jaar de chef van het Radisson-hotel aan het Brusselse Zuid-Station. Daarvoor had ze Hotel Bloom, aan de Brusselse Kruidtuin, tot een must-book hotel gemaakt voor de internationale liefhebbers van designhotels. En nog daarvoor was ze de jongste baas ooit van het Radisson Blu hotel op Astridplein in Antwerpen.

Lees verder onder de video

“Ik heb dus best wel hectische jaren achter de rug”, vertelt Christel Cabanier vanuit Spanje. Maar zelfs dan nog klinkt ze even gedreven, zoals Vlaanderen haar bijna tien jaar geleden leerde kennen. Het was voorjaar 2008 en VTM pakte straf uit. Er kwam een programma waarin duo’s tegen elkaar moesten strijden voor hun eigen restaurant. De kijker zou uiteindelijk beslissen maar voor het zover was, gaf een vakjury commentaar. Christel Cabanier was één van de drie juryleden. Ze viel meteen op door haar kleurrijke brillen maar nog meer door haar kordate stijl. Ze zei direct waar het op stond.

© blg

“VTM wilde een vrouw in de jury, een straffe madam”, lichtte Cabanier zichzelf toen toe. “Iemand die het totaalconcept van de restaurants kon beoordelen. Iemand met oog voor interieur, bediening en de presentatie van het personeel. Ik was dan hotelmanager en wist dat die dingen belangrijk zijn voor de klanten.”

Afwachten wat komt

Nu zet Christel Cabanier voor het eerst haar leven even on hold. “Ik heb een appartement gekocht in Allicante en ben hier nu time-out aan het nemen. Nog minstens tot het einde van de zomervakantie. Daarna zie ik wel wat er op me afkomt. Allicht stap ik toch weer in het hotelwezen.”

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video