© Hilz, Peter/Hollandse Hoogte

Tips: zo vermijd je files tijdens je autoreis

De zomervakantie is vanaf morgen officieel een feit. Heel wat Belgen laden momenteel dan ook al hun koffers in om op reis te vertrekken. De auto is daarbij nog steeds een geliefd vervoersmiddel, maar hoe vermijd je nu best zoveel mogelijk files? Een overzicht:

mige

Eerst het goede nieuws: het eerste weekend van juli is traditiegetrouw geen zwart weekend. “Europa vertrekt eigenlijk nog niet op reis. Het zijn vooral de Belgen die nu aan hun vakantie beginnen. Alleen in Italië en Zwitserland kan het al druk zijn. Voor de rest voorspellen we dat het zal meevallen”, vertelt Maarten Matienko van de Vlaamse Automobilistenbond VAB aan VTM Nieuws.

De allergrootste hinder wordt verwacht in het weekend van 8,9 en 10 juli met de start van het bouwverlof, het weekend van 29, 30 en 31 juli en dat van 5,6 en 7 augustus. “Vertrekken doe je altijd best op zondag, want dan is het het rustigst en kan je het meest comfortabel rijden”, voegt Matienko nog toe. “Je kan dan zelfs vertrekken wanneer je wil. Als je daarentegen voor een vrijdag kiest, vertrek je best zo vroeg mogelijk. Informeer je de dag zelf ook nog over de verkeerssituatie. Zo kan je het best inschatten waar de knelpunten gaan liggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER