Kevin Eeckhout: ‘Leuk om nieuwe ploeg meteen titel te schenken’

© mvh

Kevin Eeckhout moest in Knesselare de duimen leggen tegen de zeven jaar jongere belofte Elias Van Hecke. De tweede plaats voor de 25-jarige crosser uit Destelbergen was evenwel goed voor de provinciale titel bij de elite zonder contract.

gsg

Meteen een leuke binnenkomer voor Kevin Eeckhout in de eerste veldrit bij zijn nieuwe ploeg Van Assche-Alpha Motorhomes.

‘Ik had in de aanloop naar deze wedstrijd nochtans mijn twijfels. Maar het ging allemaal beter dan ik aanvankelijk had verwacht’, aldus Eeckhout, die geen moeite had om toe te geven dat Elias Van Hecke betere papieren kon voorleggen.

‘Ik teerde voorin tussen die jonge gasten (Elias Van Hecke en Braam Merlier, red.) vooral op mijn ervaring. In de slotronde maakte ik een foutje en schoof onderuit. In het geharrewar sloegen ook Elias Van Hecke en Braam Merlier tegen de grond. Ik zat als eerste terug op de fiets. Ik ging meteen fel door met de bedoeling om die eerste plaats niet meer af te staan. Maar ik trapte op mijn adem en zo moest ik Van Hecke laten voorgaan. Hij heeft de zege verdiend.’

Kevin Eeckhout kon vrede nemen met de tweede plaats én de provinciale titel bij de elite zonder contract.

‘Het is in elk geval leuk dat ik mijn nieuwe ploeg al meteen een titel kan schenken. Het was de bedoeling dat de ploeg pas op 1 januari effectief zou starten. Maar de ploegleiding kreeg het allemaal sneller dan voorzien voor elkaar. Vandaag reed ik nog op mijn oude crossfiets, maar ik kreeg al de melding dat ik eerstdaags over het nieuwe materiaal zal kunnen beschikken. Dat moet me nog beter kunnen maken.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen