© KOEN DE BEUCKELEER

© KOEN DE BEUCKELEER

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verdwijnt café Venetië?

Angela Ferestean (45) baat al negen jaar het Borgerhoutse Café Venetië uit. De bruine kroeg op de Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt door heel wat verenigingen gebruikt, maar brouwerij Haacht wil het café van de hand doen.

KOEN DE BEUCKELEER

Angela moet haar deuren wellicht nog dit jaar sluiten. In het voorjaar kreeg ze van Brouwerij Haacht te horen dat ze haar zaak tegen eind april moest verlaten. Volgens de brouwerij had Angela geen huurverlenging aangevraagd, en was er sprake van een zware huurachterstand.

“Bovendien stelden we vast dat in het café producten werden verkocht die niet in ons assortiment zitten”, zegt Luc Janssens van Brouwerij Haacht. “Op die manier zagen we een verdere samenwerking niet langer zitten.”

“Een stok om mee te slaan”

Angela ontkent dat ze een huurachterstand heeft, en zegt dat ze nog steeds dezelfde dranken bestelt als haar voorganger. “De brouwerij zoekt gewoon een stok om mee te slaan”, zegt ze. “Voor mij is het duidelijk dat het een louter persoonlijke kwestie betreft.”

Volgens de brouwerij kwam ze in het verleden wel degelijk haar verplichtingen na, en wordt Angela niet koudweg aan de deur gezet. “We beseffen maar al te goed dat veel caféhouders dezer dagen hinder ondervinden van de crisis”, zegt Luc Janssens. “Daarom werkten we voor heel wat uitbaters afbetalingsplannen uit. Maar als zaakvoerders geen huur willen betalen en weigeren om onze dranken te verkopen, houdt het verhaal ook voor ons op.”

Begin oktober spreekt de rechter zich een laatste keer uit over het geschil.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER