Direct naar artikelinhoud

Veroordeelde VS pas na 13 jaar de cel in

Een Amerikaanse man wachtte jarenlang op een oproep om zijn celstraf te komen uitzitten, precies zoals de rechter hem had bevolen. Maar die oproep kwam er nooit. Nu de vader van drie kinderen al jaren een keurig leven leidt, moet hij alsnog 13 jaar lang de cel in.

Cornealious Anderson

In 2000 werd Cornealious Anderson uit Missouri tot een celstraf van 13 jaar veroordeeld wegens een roofoverval. Hem werd verteld dat hij thuis verdere instructies moest afwachten wanneer hij zich bij de gevangenis zou moeten melden. Maar die kwamen er nooit.

En dus probeerde hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij trouwde, kreeg drie kinderen, leerde een vak en betaalde netjes belasting. Hij maakte nooit een geheim van zijn identiteit of zijn verblijfplaats. Toen de fout vorig jaar eindelijk werd ontdekt, werd hij met veel machtsvertoon door een SWAT team gearresteerd.

Samen met een advocaat vecht hij zijn veroordeling aan. Volgens de advocaat is een celstraf vooral bedoeld om weer op het rechte pad te komen. Maar dat is in het geval van zijn cliënt al lang gebeurd.

Twitter bericht wordt geladen...