Direct naar artikelinhoud

Gokmiljonairs en advocate komen vrij

De twee hoofdverdachten en een verdachte advocate in een steeds groter wordende strafzaak over illegale gokspellen komen vrij. Tegen de wens van het Openbaar Ministerie (OM) in heeft de rechtbank in Den Bosch dat vandaag bepaald.

De hoofdverdachten Stijn F. (35) uit Best en Michel G. (33) uit Geldrop werden in november aangehouden omdat ze volgens de politie meer dan 100 miljoen euro omzet uit de gokspelletjes hebben witgewassen. Verder werd er volgens de aanklager gesjoemeld met de prijzen en uitkeringskansen. Ze komen donderdag vrij.

Advocate Annette M. (49), die twee weken geleden werd aangehouden, komt woensdag onmiddellijk vrij, bepaalde de rechter. Zij wordt ervan verdacht dat ze de 38-jarige Amsterdammer Bas M. de afgelopen maanden heeft geholpen om de gokspelletjes weer online te krijgen. Bas M. zit nog wel vast.

Ernstige aantijgingen
Volgens raadsman Frank van Ardenne van Annette M. heeft de rechtbank geoordeeld dat voor de beschuldigingen van het OM geen bewijs is. 'Het OM heeft een advocate aangehouden en een persbericht met ernstige aantijgingen verspreid. Over het schadelijke persbericht is het laatste woord nog niet gezegd', liet hij in een reactie weten.

De strafzaak dijt de afgelopen maanden steeds verder uit. Woensdag werd bijvoorbeeld ook bekend dat er tegen Stijn F. aangifte is gedaan wegens faillissementsfraude. Zijn gokbedrijf Bubble Group vroeg in februari faillissement aan. De curator deed aangifte, maar Stijn F. zegt dat er door alle beschuldigingen simpelweg geldtekort was ontstaan.

Opgericht uit drugswinst
De officier van justitie denkt nog steeds dat de Bubble Group werd opgericht uit drugswinst van Michel G., maar van drugsmisdrijven worden de verdachten niet beschuldigd.

Stijn F. en Michel G. stonden vorig jaar in de lijst met jonge miljonairs die zakenblad Quote publiceerde. Het vermogen van Stijn F. werd geschat op 11 miljoen euro, het kapitaal van Michel G. werd geschat op 3 miljoen euro. De zaak tegen het duo gaat op 1 juli verder.