© MiSt

Boegbeeld Wijsmans moet Noliko weer op de rails zetten

Na twee seizoenen vol blubber gooit Noliko Maaseik drastisch het roer om. De formule met alleen jongeren doet het niet, zoveel is duidelijk. Daarom is gekozen voor een combinatie van toppers met een palmares en beloftevolle jongeren. Wout Wijsmans wordt de blikvanger bij het nieuwe Noliko.

Leo Peeters

Alles dat u moet weten over het nieuwe zaalsportseizoen leest u op donderdag 3 september in onze zaalsportgids.


Het transferbeleid is helemaal veranderd. Wout Wijsmans, de Portugees Nuno Pinheiro, de Nederlander Rob Bontje uit het nabije Grevenbicht en de Argentijn Federico Pereyra zijn toppers die zowat alles hebben meegemaakt. Bovendien is ook hun herkenbaarheid groot. Wijsmans komt uit Zonhoven, Bontje uit Nederlands Limburg. En Pinheiro en Pereyra maakten al een mooie passage in Maaseik.

Zeven man uit, zes man in. Het is weer een beetje tabula rasa bij Noliko. Even is opnieuw de borstel uit de kast gehaald. Voorzitter Mathi Raedschelders: 'We hadden te veel jong talent. En de trainerswissels na de glorieperiode van Kristiansson en Heynen haalden geen rendement. We hebben het geweer van schouder veranderd en gekozen voor spelers met ervaring. Ook voor spelers die we al langer kennen. We weten wat we aan hen hebben. Ik hoop dat de supporters na twee jaar van lichte wanhoop en die erg bescheiden vierde plaats weer op de tafels zullen dansen.'

Boegbeeld Wijsmans

Wijsmans, of hij dat nu zelf wil of niet, krijgt automatisch de rol van target man toebedeeld. Na de piekjaren in Italië, China en Turkije vindt Wijsmans het fantastisch dat zijn dochters Emma en Jules kunnen ravotten in het kleinschalige Maaseik. Weg uit de smog van hoofdstad Peking in China.

'De kids waren soms drie uur onderweg, heen en weer naar de school. Nu gaat het eenvoudiger, kortbij de internationale school in Maastricht. Mijn hart bleef al die jaren kloppen voor Limburg. Mijn ma woont zo dichtbij. Het is geweldig dat ik mijn carrière in mijn eigen Limburg mag bekronen. Ik doe er alles aan om de club te brengen waar ze hoort: voorbij Roeselare en Asse-Lennik.'

Beleid nieuwe Liga

De terugkeer van Wijsmans is historisch, de exit van libero Bert Derkoningen ook. Op handen gedragen en dan in een zwaar conflict verzeild geraakt. Gijs Jorna komt in de plaats, met Sébastien Dumont als back-up. De Hongaar Krisztian Padar is de hoofdaanvaller. Aan de pass moet Nuno Pinheiro, vier jaar bij Maaseik na Heynen, het vuur doen branden. Samen met de Argentijn Juan Ignacio Finoli.

Noliko krijgt met de Australiër Max Staples nog meer een internationale tint. Hij is kapitein van de Australische nationale ploeg U23, hij zal later in Maaseik arriveren. Net als de Duitser Tim Broshog en de drie Nederlanders: zij doen allemaal mee aan het EK 2015.

De Italiaan Giovanni Torchio blijft de hoofdcoach.

Rode shirts

Maaseik speelt niet meer in het zwart, maar in rode shirts. Het team wil de voorbije twee seizoenen snel naar de vergeethoek spelen. De titel, de beker, het Europese front: Maaseik wil zijn jarenlange topreputatie alle eer aandoen. Mathi Raedschelders is ook tevreden over het beleid van de nieuwe Liga. Een vzw opdoeken en opnieuw beginnen wordt onmogelijk.

In (6): Rob Bontje, Gijs Jorna, Federico Pereyra, Nuno Pinheiro, Max Staples, Wout Wijsmans.

Kern (12): nieuwkomers + Sébastien Dumont, libero Matias Raymaekers, middenspeler Juan Ignacio Finoli, spelverdeler Tim Broshog, middenspeler Jelte Maan, receptie-hoek/hoofdaanvaller Krisztian Padar.

Kader: hoofdcoach Giovanni Torchio. Assistenten Ivan Janssen en Alessandro Zarroli. Fysical trainer: Kurt Jansen. Teammanagers: Ivo Rutten en Theo Goyens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer