© Patrick De Roo

Jeugdwerker vindt onverwacht eigen portret op graffitimuur

Arno Arnouts , graffitikenner en jeugwerker bij de Deurnese jeugddienst, prijkt sinds kort op de graffitimuur aan parking Keteleer, achter het voetbalveld van Rochus Deurne. Een verrassing van Antwerpse graffitikunstenaars om Arno te bedanken voor de rol die hij gespeeld heeft in het op de kaart zetten van de Antwerpse graffitiscene.

Jan Stasssijns

Arno Arnouts is als jeugdconsulent al sinds eind jaren 80 actief in het Antwerpse streetart-gebeuren, bij de opkomst van de graffiticultuur. Hij organiseerde tal van internationale ‘graffiti-jams’ in de stad, ging op zoek naar muren waar artiesten legaal konden spuiten en stond mee aan de wieg van de samenwerkingen tussen artiesten en instanties als de NMBS en De Lijn.

“Arno heeft de Antwerpse graffiticultuur mee vorm gegeven en heeft veel mogelijk gemaakt”, zegt graffitiwriter Bram De Ceurt. “We vonden het dus wel op zijn plaats om iets terug te doen voor Arno. Om hem te bedanken voor zijn betrokkenheid en steun aan de graffitiscene en de mogelijkheden die hij aan de vele artiesten gegeven heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER