© Philippe Desmet

De Nachtegaal krijgt inoxkuip

Het zwembad De Nachtegaal kreeg in 2012 af te rekenen met loskomende tegels. Na enkele jaren van onzekerheid, komt er nu schot in de zaak. Het zwembad krijgt een kuip in inox.

Philippe Desmet

De problemen van het zwembad De Nachtegaal begonnen in 2012 met loskomende tegels. Heel wat studiewerk leverde niet meteen een sluitende verklaring voor dit fenomeen. De tegels terug vastkleven bleek geen duurzame oplossing te zijn. Een samenwerking met Mortsel en andere omliggende gemeenten om een gemeenschappelijk zwembad te bouwen, was volgens schepen van Sport Pieter Defoort (N-VA) niet interessant. "Voor een fractie van de kostprijs van dat project, kunnen we zelf een oplossing vinden waarmee we ons zwembad kunnen openhouden."

Een samenwerking met Studio 100 was ook geen optie voor Defoort. "Ons zwembad dient in eerste instantie om te leren zwemmen. Het concept van Studio 100 is meer gericht op entertainment."

De zoektocht naar een definitieve oplossing heeft lang geduurd, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. Het gemeentebestuur heeft gekozen voor een nieuwe zwemkuip in inox. "Het budget voor de renovatie bedraagt 700.000 euro, maar we hopen nog wel subsidies in de wacht te slepen." De vermoedelijk opening is gepland in maart 2016.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER