© Erik Maes

© Dirk Similon

© Dirk Similon

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wereldwinkeliers fietsen 4.937 kilometers voor arme boeren in het zuiden

Wereldwinkel Schoten fietste zondag naar Perron Noord in Brasschaat. Door kilometers te fietsen wil ze samen met de wereldwinkels van de regio hei en polder de afstand verkleinen tussen onze politici en de arme boeren in het zuiden.

Erik Maes

Zaterdag 13 mei was het de Internationale Dag van de Fairtrade. Met een fietsactie die plaats vond in gans Vlaanderen werd aandacht gevraagd voor de arme boeren in het zuiden. 130 deelnemers uit de regio Hei en Polder volgden een week later en fietsten zondag via knooppunten naar Perron Noord.

Dirk Similon die de actie in Schoten leidde, is blij met het succes, “Het streefdoel is 4000 kilometers verzamelen met onze regio. Op een zeker ogenblik stond de teller op 4937 kilometers wat heel wat deelnemers aanzette om met hulp van twee hometrainers de symbolische muur van 5000 kilometers te breken.”

Alle deelnemers mochten bij aankomst op Perron Noord een (h)eerlijk colaatje en een zadelplaatje met de tekst “ik fiets voor eerlijke wereldhandel nemen” in ontvangst nemen. Afsluiten werd gedaan met een jazz optreden en een korte toespraak van Michel Bleus, regiocoördinator van Oxfam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER