© Twitter

Manchester City bevestigt komst van Barça-doelman Claudio Bravo

Manchester City heeft de transfer van de Chileense doelman Claudio Bravo bevestigd. Bravo komt over van FC Barcelona en tekende in het Etihad Stadium een contract voor vier seizoenen.

Manchester City-coach Pep Guardiola was al langer op zoek naar een nieuwe doelman en heeft die nu beet. De 106-voudige Chileense international Claudio Bravo komt over van FC Barcelona, dat eerder op de dag met de Nederlander Jasper Cillessen al een vervanger overnam van Ajax.

“Ik ben fier Manchester City te kunnen vervoegen”, opende Bravo op de website van de Citizens. “Het was niet makkelijk Barcelona te verlaten na twee fantastische jaren, maar de mogelijkheid om met Pep Guardiola te kunnen werken, kon ik niet laten liggen. Ik weet dat Manchester City bouwt aan een uniek project en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

De 33-jarige Bravo kwam in 2006 in Europa aan. Real Sociedad nam de goalie over van de Chileense topclub Colo Colo en zou acht seizoenen profiteren van zijn diensten. In 2014 trok Bravo naar FC Barcelona, waar hij de afgelopen twee seizoenen 75 keer tussen de palen stond en onder meer twee titels, twee bekers en één Champions League won. Met Chili won hij in 2015 en in 2016 de Copa América.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal