© AFP

Koeweit ontslaat bestuurders nationaal olympisch comité en voetbalbond

Koeweit heeft het bestuur van zijn nationaal olympisch comité en voetbalbond ontslagen. Dat heeft de algemene sportcommissie van het emiraat donderdag bekendgemaakt. De ontslagronde komt er nadat tien maanden geleden achttien internationale sportfederaties, waaronder het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Wereldvoetbalbond (FIFA), Koeweit schorsten omdat de overheid zich te veel mengt in het beleid van de sportieve instanties van het land.

Voor enkele kernfuncties heeft de sportcommissie al een vervanger gevonden. Zo zal het Koeweits Olympisch Comité voortaan geleid worden door sjeik Fahd Jaber al-Ali en mag Fawaz al-Hassawi zich vanaf nu voorzitter van de voetbalbond noemen.

Door de schorsing konden Koeweitse atleten onlangs niet voor hun land uitkomen op de Spelen in Rio, maar moesten ze als onafhankelijke olympische deelnemer naar Brazilië. Op die manier konden de Koeweiti’s enkele medailles sprokkelen, zoals het goud voor Fehaid al-Deehani in het kleiduifschieten (dubbeltrap) en het brons voor Abdullah al-Rashidi in de skeet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen