© Belga

Lierse zoekt eersteklasser... om spelers te stallen

De degradatie van Lierse naar tweede is een flinke streep door de rekening van Maged Samy. De Egyptische sterke man is het uitstalraam voor de talenten van de academie kwijt. Dus gaat de club op zoek naar samenwerkingsakkoorden met andere clubs om de grootste talenten toch op het hoogste niveau te houden.

gegy, dvd

Wadi Degla wil eindelijk geld verdienen aan de spelers die het opleidde, maar de degradatie gooit roet in het eten. Daarom wil Samy, om de marktwaarde van zijn spelers zo hoog mogelijk te houden, enkele talenten volgend seizoen stallen bij andere clubs. ‘Het is de bedoeling om een samenwerkingsverband met andere clubs aan te gaan’, bevestigt Jan Van Elst, CEO van Lierse.

Wadi Degla blijft eigenaar van de spelers om later ook de volledige transfersom te vangen. In ruil mag de andere club nagenoeg voor niets beschikken als die speler maar genoeg kansen krijgt. Met Westerlo, dat geïnteresseerd is in Kasmi, Traoré en Bensebaini, was volgens onze bronnen al informeel contact. Ook clubs als Moeskroen en Waasland-Beveren komen in aanmerking.

Aangezien Wadi Degla vooral de sterkste elementen à la Kasmi en Bensebaini in eerste klasse wil laten spelen, is het maar de vraag hoe sterk de eigen ploeg volgend seizoen gaat zijn. De basis van de ploeg in tweede klasse zal gevormd worden door de beloftenploeg die dit seizoen kampioen speelde. Aangevuld met de A-kernspelers die Lierse niet elders kan stallen. ‘Maar toch is het de bedoeling van Maged Samy om zo snel mogelijk weer te promoveren.’

De technische staf van Lierse zal er volgend seizoen ook anders uitzien. Het contract van Olivier Guillou als hoofdtrainer wordt niet verlengd. Hij keert wellicht terug naar de academie.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL