© Sven Spooren

Pupillen (J14) van Sporting Nelo zijn Vlaams kampioen

De pupillen van Sporting Nelo speelden tegen Izegem, een tegenstander die ze al kenden van de voorrondes.

Sven Spooren

In de derde match van de dag moesten de pupillen (J14) van Sporting spelen tegen de toffe club uit West-Vlaanderen: Izegem. In de plaatsingsronde verloren de pupillen met één goal, maar deze nieuw dag speelde chter zoveel meer mee. Izegem nam de beste start en ging naar een 3-0. Sporting vond zijn 'kluts' echter terug knokte zich in de wedstrijd en bleef op gelijke (af)standen : 5' 2-0, 10' 3-2, 15' 4-4, 20' 5 ruststand 8-7 (achter).

Het begin van de tweede helft bleef gelijkopgaand, tot Sporting plots 8 (!) goals achter elkaar maakte. De pivot Alexander L werd goed gevonden, Rico knalde verder, Alexander VH ging er voor, Brecht bleef gaan. Van overal werd er gescoord. Van 13-14 in de 13de minuut ging het dus heel knap naar 13-22 in de 20ste minuut. Ook door het prima keeperswerk dat Lukas leverde. Nu de wedstrijd helemaal gespeeld was, was het tijd om nog enkele wisselspelers van de finale te laten genieten. Thomas VG bedankte ondertussen vanop hoek met een pirouette inclusief panna, en ook Tiebe pikte in de laatste seconden een goaltje mee. Zo werden ook de pupillen Vlaams kampioen!

Proficiat Lukas, Sander, Tiebe, Thomas R, Rico, Tijn, Alexander L, Sverre, Alexander VH, Giel, Mathias, Thomas VG, Brecht en trainers Wout V, Wout B en Gilles