Clement is nieuwe trainer Waasland-Beveren: "Was tijd voor nieuw hoofdstuk"

© Belga

© whb

© Isosport

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Waasland-Beveren heeft vandaag met Philippe Clement zijn nieuwe trainer voorgesteld. De voormalige assistent-coach van Club Brugge tekent er voor drie seizoenen. "Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière."

gma, whb

Clement, die sinds 2011 eerst beloftentrainer en later assistent-coach was bij Club Brugge, krijgt van Waasland-Beveren de kans om voor het eerst hoofdtrainer te zijn. "We zijn vrij recent met elkaar in contact gekomen, maar zaten vanaf het eerste gesprek op dezelfde lijn", vertelde Clement bij zijn voorstelling. "We hadden dezelfde ideeën. Jammer genoeg was het voor mij net een erg hectische periode bij Club Brugge, waardoor het moeilijk was te praten. Dat hebben we dan ook pas deze week gedaan. Vandaag werden de laatste details afgerond. Ik kijk er naar uit met deze club stappen vooruit te zetten, een stabiele eersteklasser te worden en zo verder te groeien."

Waasland-Beveren is de voormalige T2 van Club Brugge niet onbekend, want zijn zoon én stiefzoon voetballen op de Freethiel. "Ik ken dus de werking van de club. Ik weet in welk verhaal ik stap en besef dat er hier met andere middelen gewerkt wordt dan bij Club Brugge. Het is aan mij om daar inventief mee om te springen. Waarom ik niet bij Club Brugge ben gebleven? Ik voelde dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Club Brugge zal altijd in mijn hart blijven, maar nu gaat al mijn aandacht uit naar Waasland-Beveren."

Voorstellen van andere clubs

Waasland-Beveren was overigens niet de enige club die Clement zijn eerste kans als hoodtrainer wilde geven, liet de ex-Rode Duivel verstaan. "Ik heb ook voorstellen gehad van andere clubs, maar die waren niet zo concreet als het voorstel van Waasland-Beveren. Ik voelde ook niet dezelfde connectie die ik hier wel had. Dat ik Club Brugge verlaat, heeft ook met timing te maken. Ik vond hoofdtrainer worden bij een andere eersteklasser nu wel een goede stap."

Clement zei ook een voorstander te zijn van dominant voetbal. "Al weet ik ook wel dat het niet hetzelfde zal zijn bij Waasland-Beveren als bij een topploeg. Ik wil alleszins zo dominant en aantrekkelijk mogelijk spelen, al besef ik dat we bij momenten ook realistisch zullen moeten spelen."

Over zijn doelstellingen wilde Clement nog niet te veel uitweiden. "Dat zal ervan afhangen hoe de tegenstanders zich gaan versterken. Waasland-Beveren heeft vijf jaar moeten vechten voor het behoud. Bedoeling is dat komend jaar sneller te bewerkstelligen. Daarnaast blijft de beker ook een manier om iets moois te bereiken. We willen ook de jeugdwerking naar een hoger niveau tillen en een brug maken tussen de jeugd en de A-ploeg."

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen