© W&F

© JVDP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge Antwerpse ondernemer van het jaar haalt energie uit mest

Philippe Jans uit Emblem (Ranst) is de Antwerpse jonge ondernemer van het jaar. Jans richtte met zijn eigen spaargeld Bioelectric op in Temse, een bedrijf dat energie haalt uit rundermest. De award wordt uitgereikt door de Antwerpse tak van de organisatie Junior Chamber International (JCI). Doel is het belang van duurzaam ondernemen in de schijnwerpers te zetten.

Dirk Hendrikx

“Ik ben blij als een kind en compleet verrast”, zei Jans na de prijstoekenning. “Ik dacht dat het nog een jaartje te vroeg zou zijn, omdat we nog aan het begin staan van onze groei. We hebben nu een omzet van zo’n drie miljoen euro, maar als we alle orders bijhouden, zal dat maal drie zijn tegen het einde van het jaar.”

Jans richtte Bioelectric vier jaar geleden op met zijn eigen spaargeld. “Niemand geloofde in het concept. Via kleine biomethaangasinstallaties wekken we op landbouwbedrijven groene energie op uit mest.”

Intussen zijn er al honderd installaties verkocht en is het bedrijf vertegenwoordigd in zeven landen. “Onze installatie is de meest klimaatvriendelijke oplossing die er maar is om energie op te wekken. Meer nog dan zonnepanelen. We creëren ook werkgelegenheid: alle onze onderdelen worden in eigen land ontwikkeld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER