© Foto W&F

© Foto W&F

© Foto W&F

© Foto W&F

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een jaar feesten voor Veltwijck

In 1545 nam de Antwerpse poorter Aert van Veltwijck zijn intrek in zijn kasteel aan de Hofstraat (sinds 1931 Veltwijcklaan) in Ekeren. Pas in 1565 dook voor het eerst in de documenten de naam kasteel Veltwijck op. 450 jaar later wordt dit feit een jaar lang gevierd.

Marc Wouters

“De officiële aftrap van de feestelijkheden geven we op zondag 29 maart met de opening van ons documentatiecentrum”, zegt districtsvoorzitter Koen Palinckx (N-VA). Het archief krijgt definitief zijn plek in de voormalige conciërgewoning van het kasteel. Het kasteel werd in 1930 ingericht als gemeentehuis, sinds de fusie als districtshuis.

“Vorig jaar kregen de bezoekers aan de Kasteelfeesten een voorsmaakje van wat hen te wachten staat op zaterdag 19 en zondag 20 september”, vertelt Palinckx. “Het evenement wordt het hoogtepunt van de feestprogrammatie.”

Zaterdag 19 september wordt het park omgetoverd tot een middeleeuwse site. “U beleeft er samen met boogschutters, troubadours, waarzeggers en bedelaars het dagelijks leven in de Middeleeuwen”, weet Palinckx. Geen Schotse maar Vlaams Highlanders nemen zondag 20 september de plaats in van de ridders en jonkvrouwen. Zij organiseren net zoals vorig jaar de Highland Games.

Lees het hele verhaal in Gazet Van Antwerpen - Editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER