© VDB

Roeselare nipt onderuit in CEV Cup volleybal

Landskampioen Roeselare is woensdag in zijn heenwedstrijd in de Challenge Round (kwartfinales) van de CEV Cup volleybal voor mannenteams tegen een nipte 3-2 nederlaag bij de Italiaanse grootmacht Trentino aangelopen.

vml

De West-Vlamingen verloren de eerste twee sets (25-22 en 25-18), knokten zich daarna knap terug in de wedstrijd en wonnen sets drie (19-25) en vier (24-26), maar moesten in de slotset hun meerdere erkennen in de thuisploeg (15-11). De terugwedstrijd op Schiervelde wordt op 11 maart afgewerkt.

Woensdag al stonden de andere twee Belgische deelnemers in de Challenge Round op het parket. Bekerwinnaar Asse-Lennik haalde het in een Belgisch onderonsje, in de heruitgave van de Belgische bekerfinale, met duidelijke 3-0 cijfers van Topvolley Antwerpen. De setstanden waren 25-18, 25-21 en 25-22, de terugwedstrijd is voor 11 maart in Deurne.

De winnaar van de confrontatie tussen Asse-Lennik en Antwerpen botst bij de laatste vier op de winnaar van het duel tussen Dinamo Moskou en Fenerbahçe (heen 3-0 voor de Russen), Roeselare of Trentino kijkt Kedzierzyn of Teruel in de ogen (heen 3-0 voor de Polen).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal