Direct naar artikelinhoud

Barcelona blijft koploper in Spanje en Bayern moet titelfeest uitstellen

Er kwamen grote clubs in actie deze zaterdag in Europa: Barcelona blijft koploper in Spanje, Bayern München moet zijn titelfeestje uitstellen en Gareth Bale houdt Real Madrid in de titelstrijd.

Buitenlands voetbal
Beeld reuters

Barcelona staat weer aan kop in de Primera División. De kampioen won in Sevilla een hectische uitwedstrijd bij Real Betis (2-0).

De thuisploeg streed voor het eigen fanatieke publiek alsof het zelf nog kampioen kon worden. Real Betis speelde ook bijna een uur met tien man na een tweede gele kaart voor Heiko Westermann. Toch bleef de formatie aardig overeind. Dat kwam ook omdat Barcelona lang in een te laag tempo aanviel en slordig afrondde.

In de vijftigste minuut verkeek doelman Antonio Adán zich echter zo op een voorzet van Lionel Messi dat Ivan Rakitic de bal in het verlaten doel kon tikken. Messi leverde in de slotfase ook de assist op het negende doelpunt in drie duels van Luis Suárez. De oud-aanvaller van Ajax en FC Groningen is met 35 doelpunten topschutter van Spanje.

Buitenlands voetbal
Beeld afp

Gareth Bale op dreef voor Real Madrid

Gareth Bale heeft Real Madrid zaterdagmiddag in de strijd om de Spaanse landstitel gehouden. De aanvaller tekende voor het enige doelpunt in de uitwedstrijd bij Real Sociedad (1-0).

Real Madrid mag zich door de benauwde zege in ieder geval een paar uur koploper van de Primera División noemen. De club heeft twee punten meer dan Barcelona en Atlético Madrid, die zaterdag ook nog in actie komen. Barcelona staat voor een bezoek bij Betis Sevilla. Atlético ontvangt Rayo Vallecano.

Bale brak het verzet van Real Sociedad met een rake kopbal in de tachtigste minuut. Real speelde zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Beide aanvallers hopen woensdag op tijd fit te zijn als Manchester City op bezoek komt voor de return van de halve finale van de Champions League.

Gareth Bale na de 0-1.Beeld Getty

Bayern moet titelfeest nog even uitstellen na gelijkspel

Bayern München moet het titelfeestje nog even uitstellen. De Duitse grootmacht kwam zaterdag in het thuisduel met Borussia Mönchengladbach niet verder dan een gelijkspel (1-1). De enige overgebleven concurrent Borussia Dortmund won wel. Met een zege op VfL Wolfsburg (5-1) verkleinde de ploeg de achterstand op de koploper uit Beieren tot vijf punten.

De Bundesliga telt nog twee speelronden. Bayern München gaat volgende week zaterdag op bezoek bij FC Ingolstadt 04. Een week later komt het al gedegradeerde Hannover 96 op bezoek bij de lijstaanvoerder. Bayern München had zich bij een zege op Borussia Mönchengladbach kampioen mogen noemen. Thomas Müller bracht de koploper nog wel op voorsprong, maar André Hahn tekende in de 72e minuut voor de gelijkmaker.

Door die treffer moet Bayern München nog even geduld hebben voor de 26e landstitel. De club kan bovendien geschiedenis schrijven met een vierde kampioenschap op rij. Arjen Robben ontbrak nog in het elftal van de lijstaanvoerder. De Nederlander is nog niet hersteld van een spierblessure, die hem al sinds half maart aan de kant houdt. Hij staat voor zijn vijfde kampioenschap met Bayern.

Trainer Pep Guardiola kan zijn afscheid de komende maand nog mooier maken als Bayern München de finale van de Champions League bereikt en Borussia Dortmund verslaat in de eindstrijd van de nationale beker. Robben hoopt tegen die tijd weer fit te zijn. 'Dat is wel de bedoeling', zei hij zaterdag voor het duel met Borussia Mönchengladbach. 'Het is even afwachten of dat ook lukt.'

Thomas Mueller baalt.Beeld Reuters
Bayern München-trainer Pep Guardiola schreeuwt langs de zijlijn.Beeld Reuters

Basisplaats Dost bij verliezend Wolfsburg

Borussia Dortmund kende weinig problemen met VfL Wolfsburg (5-1), waar Bas Dost weer een basisplaats had. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde tweemaal voor de nummer twee van de ranglijst. Schalke 04 maakte in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 een einde aan een serie van vier nederlagen op rij. Klaas-Jan Huntelaar scoorde eenmaal voor Schalke 04 (3-1).

Eintracht Frankfurt boekte op bezoek bij SV Darmstadt 98 een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie (1-2).

Belangrijke zege voor Newcastle United

Newcastle United heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Premier League. Andros Townsend bezorgde zijn ploeg een thuiszege op Crystal Palace (1-0).

Newcastle United klom door de zege naar de zeventiende positie op de ranglijst. Die klassering is aan het einde van de competitie voldoende voor handhaving. Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita hadden een basisplaats bij Newcastle en werden gewisseld. Siem de Jong zat het hele duel op de bank. Anita ging noodgedwongen naar de kant met een blessure.

Townsend was niet de enige held bij Newcastle United. Doelman Karl Darlow voorkwam dat Yohan Cabaye een strafschop benutte.

Trainer Rafael Benitez omhelst Andros Townsend na zijn doelpunt.Beeld Reuters

Griezmann bezorgt Atlético overwinning

Atlético Madrid mocht zich voor een paar uur koploper van de Primera División noemen. De club was voor eigen publiek te sterk voor Rayo Vallecano (1-0).

Bij Atlético was invaller Antoine Griezmann de gevierde man. De Fransman stond nog geen twee minuten in het veld toen hij voor 1-0 zorgde. Griezmann, Fernando Torres, Saúl Níguez en Koke begonnen op de bank. Zij kregen rust met het oog op de return van dinsdag bij Bayern München in de halve finale van de Champions League. Atlético verdedigt in Beieren een voorsprong van 1-0.

Griezmann, Torres en Koke moesten alsnog invallen toen het lang 0-0 bleef.

Antoine Griezmann.Beeld AP

Arsenal verslaat Norwich City

Danny Welbeck heeft Arsenal zaterdag aan een zege op Norwich City geholpen. Hij maakte de enige treffer van zijn ploeg in het thuisduel met de degradatiekandidaat (1-0).

Arsenal klom door de overwinning naar de derde plaats. Manchester City komt zondag alleen in punten gelijk als de uitwedstrijd tegen Southampton wordt gewonnen.

Norwich City staat voorlaatste op de ranglijst. Alleen het gedegradeerde Aston Villa heeft minder punten. Norwich City heeft een achterstand van twee punten op Newcastle United, dat door een zege op Crystal Palace (1-0) naar de 'veilige' zeventiende positie klom. Norwich City heeft echter een duel minder gespeeld dan Newcastle.

Danny Welbeck van Arsenal.Beeld EPA

Leverkusen weer naar Champions League

Bayer Leverkusen voetbalt ook komend seizoen in de Champions League. De club verzekerde zich zaterdag van de derde plek in de Bundesliga door een zege op Hertha BSC (2-1).

Julian Brandt en Lars Bender brachten Bayer Leverkusen binnen zeventien minuten op een voorsprong van 2-0. Vedad Ibisevic scoorde voor Hertha BSC.

Bayer Leverkusen werd dit seizoen in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld. De club eindigde als derde in de poule, achter Barcelona en AS Roma.

Julian Brandt (links) viert samen met Charles Aranguiz de openingstreffer.Beeld AP