© AFP

Evi Van Acker verliest koppositie op WB zeilen in Hyères

Evi Van Acker heeft zaterdag op de wereldbekermanche zeilen in het Franse Hyères, de derde van vijf WB-manches van het seizoen, voor het eerst haar koppositie in de Laser Radial-klasse moeten afstaan.

De Gentse eindigde in de twee regatta’s van zaterdag als negende en zesde. Met 24 punten uit acht regatta’s ziet ze de Zweedse Josefin Olsson (22 ptn) over zich heen naar de eerste plaats springen. Van Acker begint zondag dus als tweede aan de medaillerace met de top 10. De Britse Alison Young is derde met 43 punten. Voor Emma Plasschaert (16e) en Maité Carlier (24e) is de WB-manche voorbij. Plasschaert werd donderdag zesde en achtste, Carlier 23e en 27e.

Ook Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers mogen zich in de 49er opmaken voor de medaillerace, nadat ze in de drie regatta’s van de dag als 14e, 11e en 13e over de meet kwamen. Ze stegen hierdoor van de 10e naar de negende plaats. Levi en Max Slap eindigden als 40e en laatste. De leidersplaats is voor de Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke (44 ptn).

In de Laser-categorie viel Wannes Van Laer (91 ptn) terug van de negende naar de 12e plaats. Hij finishte zaterdag als 18e en 19e. Daardoor mist hij maar net de medaillerace. De leiding is in handen van de Australiër Tom Burton (44 ptn). Sam Vandormael werd 34e, William De Smet 39e.

België is op de komende Olympische Spelen in Rio zeker van één boot in de Laser Radial, de Laser en de 49er.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer