© Joren De Weerdt

“Toegang tot containers is niet brandveilig”

De brandweer geeft nog geen gunstig advies aan de containerklassen van de academie in Heist-op-den-Berg. De toegangsweg tot de lokalen is te smal.

Bert Provoost

Gemeenteraadslid Jan Baestaens (ETA) klaagt de situatie aan. “De toegangsweg blijkt niet breed genoeg en is dus niet brandveilig. De afstand tussen de containers en een muurtje van betonblokken dat er gebouwd is, is niet groot genoeg. Het wordt tijd dat de leerlingen eindelijk in goede omstandigheden les kunnen volgen”, aldus Baestaens.

De brandweer van Heist-op-den-Berg bevestigt dat er nog geen gunstig advies gegeven is. “We hebben op voorhand de plaatsing van de containers besproken en alles was in orde. Om ruimte maken is een kleine achterbouw afgebroken van de oude winkel aan de straatkant. Daarbij bleek dat de rest van het nog af te breken gebouw mogelijk niet zo heel stabiel was. Er is geen instortingsgevaar, maar er werd voor alle zekerheid een betonnen muurtje gebouwd ter ondersteuning. Maar door dat muurtje is de toegang wel minder breed dan de voor schoolinfrastructuur vereiste 1,20 meter. De gebouwen mogen beperkt gebruikt worden, maar het is niet de bedoeling dat er nu concerten met heel veel volk en derdelijke gegeven worden”, zegt Gert Creemers van de brandweer.

Volgens de directrice van de academie Martine Vermeylen zijn de gevolgen beperkt. “We moeten er tijdelijk rekening mee houden dat we geen grote groepen mensen in het gebouw laten voor bijvoorbeeld een groot concert. Het was toch nog niet de bedoeling om er nu les in te geven, want de examens staan voor de deur.” Het oude gebouw naast de containers zal in augustus worden afgebroken, waardoor het ruimtegebrek opgelost zal zijn.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER