© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven die crashten met wagen na achtervolging waren amper 16 en 17

In de Rommelzwaan in Vorselaar is zaterdagavond een auto uit de bocht gegaan na een lange politieachtervolging. De twee inzittenden vluchtten weg, maar werden wat later opgepakt. Het gaat om twee jongeren van 16 en 17 jaar oud, afkomstig uit Luik en Namen. De auto was gestolen.

JaTi

In de politiezone Turnhout merkte een ANPR-camera een gestolen voertuig met eveneens gestolen nummerplaten op. Een patrouille achtervolgde de Mercedes op de E34. Aan de afrit Zoersel reed de chauffeur de snelweg af, richting Pulderbos. In een bocht in de Rommelzwaan ging de auto rechtdoor en belandde hij in de struiken.

De twee inzittenden liepen weg, staken de snelweg over en verdwenen aan de overkant in de richting van Malle. Wat later konden ze worden gearresteerd. Volgens het parket zijn de jongeren 16 en 17, afkomstig uit Luik en Namen. Een van hen belandde met een gebarsten ruggenwervel in het ziekenhuis. Waarom de jongeren in de streek waren en wat ze eventueel op hun kerfstok hebben, werd niet gezegd.

De auto van de twee raakte zwaar beschadigd. Drie brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. De rijbaan was een tijdlang versperd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER