© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

PROXIMUS LEAGUE. Lierse verliest topper van Roeselare, OHL speelt gelijk

Roeselare zet Lierse steeds meer onder druk. De West-Vlamingen wonnen het rechtstreeks duel op het Lisp met 0-2 en naderen zo tot op één punt van leider Lierse. Het geplaagde OHL gaf in de absolute slotfase een zege uit handen tegen Lommel, daar werd het 2-2. Zaterdagavond won Antwerp ook met 2-1 van Cercle Brugge. oor de Great Old is het de eerste competitiezege sinds half augustus. Vrijdag versloeg Tubeke al Union met 0-1.

jvh

Bekijk hier de stand in de Proximus League!

Lierse is zondag op de achtste speeldag in de Proximus League (divisie 1B) tegen zijn eerste seizoensnederlaag aangelopen. De Pallieters gingen in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Roeselare maar blijven wel leider in de stand. Geel-Zwart heeft vijftien punten, eentje minder dan eerste achtervolger Roeselare.

Nog zondag deelden Oud-Heverlee Leuven en Lommel United de punten, het werd 2-2 dankzij een treffer van de Limburgers in de ultieme slotfase. Met het punt schieten beide teams echter weinig op in de stand, OHL blijft achtste en laatste met acht punten, Lommel United is zesde met één puntje meer.

De wedstrijd tussen Antwerp en Cercle Brugge begon met een pakkend eerbetoon aan Didier Bartholomeus, de 25-jarige Schildenaar wiens levenloze lichaam afgelopen woensdag uit het water werd gehaald in Merksem. You’ll never walk alone klonk het bij de supporters, die in de 25ste minuut ook applaudisseerden voor de overleden Antwerp-supporter. De bezoekers uit Brugge kwamen goed georganiseerd op het veld, en lieten niet veel ruimte. Bij Antwerp misten Vleminckx en Limbombe de weinige kansen, een Brugse bal belandde op de deklat.

Ook in de tweede helft vonden de mannen van Fred Vanderbiest maar niet het juiste gaatje. Tot dat een half uur voor affluiten Joeri Dequevy neerging in de zestien van Cercle. De aanvaller zette zelf de penalty om, de Bosuil ging uit z’n dak.

De West-Vlamingen waren niet onder de indruk en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Kis kon de 1-1 in de korte hoek binnen leggen. Cercle-middenvelder Haroun kreeg nog een rode kaart en zijn teamgenoot Kis een grote kans op de 1-2, maar de beslissende goal viel aan de overkant. In de allerlaatste minuut trapt de ingevallen Dierckx de winning goal tegen de netten.

Antwerp wipt zo naar de vierde plaats in het klassement, op vijf punten van leider Lierse (dat morgen weliswaar nog in actie komt) en heeft nu drie punten meer dan rode lantaarn OHL. Cercle blijft voorlaatste, met één puntje meer dan de Leuvenaars.

Tubeke wint verrassend op Union

Gisteren ging Tubeke al verrassend met de volle buit aan de haal op het veld van Union: 0-1. Het maakte meteen een grote stap voorwaarts in het klassement.Tubeke vertoefde voor het duel nog in de gevarenzone, met één puntje meer dan rode lantaarns Antwerp en OH Leuven. Lefaix scoorde na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd, meteen ook de eindstand. Tubeke sprong zo naar een gedeelde tweede plaats in het klassement, Union bleef met 0 op 6 achter op de vijfde plaats.

Uitslagen:

Union - Tubeke 0-1

Antwerp - Cercle Brugge 2-1

Lierse - Roeselare 0-2

OHL - Lommel United 2-2