Zwem- en recreatieverbod nog steeds van kracht in Ieperse vijvers

Het zwem- en recreatieverbod voor Dikkebus- en Zillebekevijver nabij Ieper is nog steeds van kracht. Begin juli werden daar giftige blauwalgen aangetroffen.

Twee weken na de ontdekking van giftige blauwalgen op beide vijvers, is waterrecreatie nog steeds niet toegelaten. Op Zillebekevijver geldt dat altijd, maar de burgemeester wilde gezien de precaire situatie dat verbod nog eens benadrukken.

Het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid en de stedelijke milieudienst volgen de ontwikkelingen nauwgezet op. Dat gebeurt op wekelijkse basis."De drijflaag is verdwenen, maar we zien dat er nog steeds algen aanwezig zijn", aldus Ivan Decroix van de Ieperse sportdienst. Die drijflaag maakt giftige, irriterende stoffen aan, zoals cyanides en microcystines.

De zone waar zich een drijflaag met blauwwieren bevindt, dient absoluut vermeden te worden. Indien er toch contact was met het vijverwater dient men zich grondig te douchen. Alle georganiseerde sportactiviteiten vinden momenteel plaats in De Gavers in Harelbeke.

Meest gelezen