LOKEREN: Bestand tegen hogere verwachtingen?

© Belga

© pn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lokeren won vorig seizoen de beker, haalde Play-off 1 en werd vijfde. Het was de derde keer in vier jaar dat het zich plaatste voor PO1. Dan kan je niet meer gewagen van een uitschieter, wel van structurele promotie.

waw

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De ‘kenners’ zien Lokeren de aansluiting maken met de absolute top. En precies dat wordt de zwaarste opgave voor Lokeren dit seizoen: opboksen tegen de hogere verwachtingen. Want verwachtingen creëren druk en niks kan zo versmachtend werken als druk. Kunnen omgaan met druk maakt het verschil tussen de echte top en de subtop. Het is aan Lokeren om te bewijzen dat het die volgende stap kan zetten.

Het is er alvast voor gewapend. In tegenstelling tot Standard, Anderlecht, Zulte Waregem en, in mindere mate, Club Brugge bleef de spelerskern intact. En het contract met trainer Peter Maes, de architect van de sportieve opgang, werd verlengd tot 2017. En er werd een extra tribune met 3.000 zitjes gebouwd. Op die fundamenten kan je een project voor middellange termijn ontwikkelen.

Maar er is ook een maar. De toekomst van Hans Vanaken hangt als een donkere schaduw boven de ambities. Vanaken had meer dan één voet in het boerenseizoen 2013-’14 en er wordt van alle kanten aan zijn mouw getrokken. Plus, maar dat is eerder voor de lange termijn, de huidige hoogconjunctuur bestaat bij gratie van voorzitter en mecenas Roger Lambrecht. De bandenkoning wordt volgende maand evenwel 83 jaar. Ook al is de levensverwachting geweldig gestegen, het is niet echt een toonbeeld van een duurzaam organogram.

Nu, dat zal dit seizoen geen factor zijn. Wel: de start. Welke ambities Lokeren mag koesteren, zal de komende weken worden bepaald. De ploeg heeft alvast één mentale klap te verwerken: het verlies van de Supercup door een owngoal, terwijl het de evenknie was van Anderlecht. De goudhaantjes – Vanaken maar ook topschutter Harbaoui – staan tot nader order nog op het eigen erf. Als Lokeren hen kan houden en zijn eerste twee wedstrijden wint – Westerlo en Zulte Waregem – kan het gelanceerd zijn voor een seizoen zonder weerga.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen