© Dirk Kerstens

Ontwerp van Jens (9) prijkt op nieuwe sjaals van Lierse

"Met plezier kunnen we u melden dat uw ontwerp werd verkozen tot een van de drie sjaals voor het nieuwe seizoen van Lierse!" Jens Verlinden (9) uit Pulle zal dat mailtje dat hij zopas van zijn favoriete voetbalclub ontving nooit deleten.

KMa

Jens is een van de drie ontwerpers van de officiële supporterssjaals van Lierse SK voor het seizoen 2014-2015. Met zijn negen jaar is hij de jongste van alle laureaten. Zijn sjaal werd zaterdag voorgesteld op de fandag en is te koop in de fanshop voor 15 euro. Zondag op de oefenwedstrijd van Lierse-PSV spotte Jens al zijn eigen ontwerp rond de halzen van sommige supporters, wat hem van terechte fierheid vervulde.

"Ik ben al drie jaar trouwe supporter van geel-zwart", vertelt de jongen, die zelf bij de U11 van KFC Pulle speelt. "Samen met mijn vader, nonkels en neef ga ik naar alle thuiswedstrijden kijken. We zijn ook lid van de Lierse-supportersclub van café Het Anker in Pulle."

Elk jaar lanceert Lierse een nieuwe supporterssjaal. Dit seizoen werd er ook een ontwerpwedstrijd aan gekoppeld. Jens las de oproep de voorbije winter op de fansite van Lierse SK. "Ik heb aan mijn papa gevraagd of ik mee mocht doen. Hij vond het oké. Omdat de inwoners van Lier de bijnaam schapenkoppen hebben, maakte ik een tekening van een sjaal met een schapenkopje bij op. Volgens mij heeft dat schapenkopje het echt gedaan, want in geen enkele andere sjaal heb ik dat gezien!"

Drie ontwerpen werden door de staf van Lierse weerhouden en gingen in productie. "Er was nog iemand van de fanclub van Het Anker bij, maar Jens was de jongste", vertelt zijn papa. "Apetrots mocht hij zaterdag op de fandag gratis zijn sjaal in ontvangst nemen en zag hij zijn eigen idolen oom met zijn sjaal lopen."

"Het gaat een kick geven om mensen dit seizoen in de tribune te zien zitten met mijn schapenkopsjaal", weet Jens nu al. Zijn favoriete Lierse-voetballers zijn Rachid Bourabia, Hernán Losada en Thomas Wils. Jens heeft een goed gevoel bij het nieuw seizoen. "Volgens mij gaat Lierse zevende eindigen", klinkt het optimistisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER