© BELGA

Wie volgt Homans op in Antwerpen?

Liesbeth Homans (41, N-VA) wordt viceminister-president in de nieuwe Vlaamse regering. Dat betekent dat zij moet worden vervangen in Antwerpen.

LM

Lang zag het ernaar uit dat N-VA-schepen en Kamerlid Rob Van de Velde het takenpakket van Homans (OCMW-voorzitter, schepen van Sociale Zaken, Wonen, Samenlevingsopbouw, Diversiteit & Inburgering en Loketten) zou overnemen. Bij de vorming van de Antwerpse coalitie, in het najaar van 2012, werd afgesproken dat hij zijn mandaat in de helft van de legislatuur zou overdragen aan Open Vld. In die context werden de namen genoemd van Annemie Turtelboom (als zij niet zou terugkeren in de regering) of voormalig korpschef en OCMW-raadslid Eddy Baelemans.

Maar die plannen zijn in de loop van het parcours gewijzigd. De N-VA zou Van de Velde in zijn huidige bevoegdheden willen behouden. Blijft de vraag wie Homans opvolgt. “Als OCMW-voorzitter moet dat niet meteen worden geregeld, ze heeft twee ondervoorzitters die haar tijdelijk kunnen vervangen”, vernemen we. “De kwestie kan ook in september worden geregeld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraad