© Rudy DECLERCK

Vier Belgische medailles op openingsdag EK skeeleren

Op de eerste dag van het Europees Kampioenschap skeeleren in het Duitse Geisingen hebben de Belgische deelnemers maandag vier medailles behaald. Twee daarvan nam Sandrine Tas voor haar rekening. Verder vielen Bart Swings en Stien Vanhoutte in de prijzen.

Swings had van de 10.000 meter punten-afvallingskoers meer verwacht. De student uit Leuven behaalde 13 punten en werd daarmee derde. Het zilver ging naar de Duitser Felix Rijhnen (15), Swings’ ploeggenoot bij het fabrieksteam Powerslide. De Fransman Alexis Contin (15) ging er met de titel vandoor.

Een gewaagde puntenafvallingskoers leverde Tas (18) zilver op bij de juniores A. Ze finishte achter de Française Deborah Marchand (32). De skater uit Oostende had met landgenote Ellen van de Catsye het hoge aanvangstempo bepaald, maar werd verrast door een geslaagde uitlooppoging van de oersterke Marchand. Van de Catsye, pas zeventien jaar, moest het hoge tempo bekopen en haalde de eindstreep niet.

Op de 300 meter tegen de klok (juniores A) was er een tweede plaats voor Stien Vanhoutte en een derde voor Tas. Alleen de Oostenrijkse Vanessa Bittner was een fractie sneller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer