Finland opnieuw met 0-3 te sterk voor België in oefenduel

© MIST

De Red Dragons hebben vrijdag in Maaseik ook in hun tweede oefenduel tegen Finland een 0-3 nederlaag moeten slikken. De setstanden waren 25-27, 20-25 en 18-25. In een extra vierde set trokken de Belgen wel aan het langste eind: 25-22.

België startte met Sam Deroo, Pieter Coolman, Frank Depestele, Pieter Verhees, Gert Van Walle, Seppe Baetens en libero Stijn Dejonckheere. Bram Van den Dries, Kevin Klinkenberg, Matthijs Verhanneman, Stijn D’ Hulst, Matthias Valkiers en libero Dennis Deroey kwamen in. Simon Van de Voorde kreeg een dagje rust.

In de eerste set, met Depestele als setter vlotte, het nochtans redelijk goed en via 16-15 en 21-20 bleven onze landgenoten aan de leiding, maar in de slotfase speelde wellicht het gebrek aan zelfvertrouwen parten en daarvan profiteerde de Finse uitblinker Sirtala (goed voor 21 punten in de ganse match). Nadien ging het bij de Belgen van kwaad naar erger: twee maal een vroege 4-8 achterstand en een kloof die ook door Verhees (15 punten) of Van Walle (12) niet goedgemaakt kon worden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen