Agent reed politiewagen stuk om indruk te maken op knappe collega

© if

Indruk willen maken: ook als je bij de politie gaat, ben je er niet immuun voor. In Houthalen reed een agent een interventiewagen stuk na een wilde ‘rodeorit’ waarbij hij ­indruk probeerde te maken op een nieuwe, knappe ­collega.

cds

De inspecteur van de snelwegpolitie nodigde zijn nieuwe collega uit voor een ‘wild ritje’ op twee april. Maar na enkele rodeorondjes rond het politiegebouw verloor de man de controle over het stuur en reed hij de auto stuk tegen een betonnen blok. Terwijl de halve eenheid van de verkeerspost stond toe te kijken. En te gniffelen.

De auto raakte zwaar beschadigd en bleef meerdere weken buiten gebruik. Bevriende collega’s van de betrokken agent probeerden de zaak in de doofpot te steken door te zeggen dat de twee betrokkenen verrast werden door een hagelbui. Maar er was die dag alvast geen hagel te bespeuren. Ook zou de vrouw gedwongen zijn om valse verklaringen af te leggen zodat ‘de zaak kon rusten’.

Uiteindelijk stuurde toch iemand een anonieme brief naar de commissaris-generaal met de ware toedracht van de feiten en de zaak wordt nu onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen